Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mūzikas akadēmijas rektora amata pienākumus pildīs līdzšinējā JVLMA Senāta vadītāja Ilona Meija

Līdz rektora vēlēšanām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektora amata pienākumus pildīs līdzšinējā JVLMA Senāta vadītāja Ilona Meija, medijus informēja akadēmijas vadība.

Rektora amata pienākumus viņa sāks pildīt 1.maijā. Par saviem galvenajiem uzdevumiem Meija izvirzījusi drošas mācību vides un mācību procesa nepārtrauktības nodrošināšanu, kā arī augsto muzikālo standartu saglabāšanu un attīstību.

Pēc tam, kad janvārī kļuva zināms par pasniedzēju iespējamu vardarbīgu attieksmi pret JVLMA studējošajiem, Meija rosinājusi izveidot anonīmo studentu aptauju, kas atklājusi problēmas lielākus apmērus.

JVLMA padome vistuvākajā laikā izsludinās starptautisku konkursu uz rektora vietu. Rektoru izraudzīsies JVLMA Satversmes sapulce, rīkojoties pēc rektora vēlēšanu nolikuma.

Līdzšinējais JVLMA rektors Guntars Prānis pirms nedēļas paziņoja, ka atkāpjas no amata, jo palikšana amatā pēc notikušā seksuālās uzmākšanās skandāla augstskolā apgrūtināšot akadēmijas darbu. Viņš darbu kā rektors turpinās līdz 30.aprīlim.

Kā sākotnēji vēstīja Latvijas Televīzija, JVLMA ir saņēmusi iesniegumus par iespējamu tās pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentēm. Līdz šim disciplinārsods piemērots vienam pasniedzējam, vēl viens pasniedzējs atstādināts bez iespējām sazināties ar studentiem.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par JVLMA pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja