Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pirmizrādi piedzīvos divas LKA aktieru kursa izrādes Elmāra Seņkova režijā

3. un 4. maijā pirmizrādi piedzīvos divas Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Dramatiskā teātra aktiera mākslas 3. kursa studentu izrādes teātra režisora, profesora un kursa vadītāja Elmāra Seņkova režijā. Gan izrāde Moceklis, gan Māceklis ir Mariusa fon Maienburga 2012. gadā sarakstītās lugas Moceklis (Märtyrer) iestudējumi, tomēr divu sastāvu un atšķirīgo tematisko akcentu dēļ jāuztver kā divi atsevišķi, patstāvīgi darbi.

Viens no zināmākajiem vācu dramaturgiem Mariuss fon Maienburgs (Marius von Mayenburg) radījis lugu par sociālo kurlumu. Galvenais varonis Bendžamins – zēns no vidusskolas sola –, cīnoties ar savām vājībām, kā savu sociālās aizsardzības ieroci izvēlējies reliģiju, un sāk meklēt atbildes Bībelē. Vai 2000 gadus sena grāmata to var sniegt? Vai arī nepareizā cilvēka rokās tā var kļūt par bīstamu ieroci, ar ko terorizēt apkārtējos? Vai mēs esam gatavi uzņemties atbildību par sekām, ko rada neiedziļināšanās un virspusēja eksistēšana izdomātā sistēmā?

LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas 3. kursa studenti ir radījuši divas izrādes, katrā no tām spēlē cits aktieru sastāvs, un līdz ar to – mainās arī tēmas akcenti. Tas pats stāsts katrā izrādē vēsta par ko citu.

Izrādē Moceklis galvenais varonis cīnās par tiesībām tikt sadzirdēts. Nav svarīgi, ar kādiem līdzekļiem, bet svarīgākais ir rezultāts. Bendžamina lomā – Matīss Kučinskis. Lomās – Santa Breikša, Rūdolfs Sprukulis, Elizabete Milta, Inese Pudža, Edijs Klievēns, Reinis Suhanovs, Aleksandrs Bricis. Tuvāko izrāžu datumi – 3. un 5. maijs.

Savukārt izrādē Māceklis galvenais varonis apzinās savu spēku, bet nepieņem savas jūtas. Viņam palīgā nāk Svētie raksti, kurus izmantojot, viņš sāk graut esošo sistēmu. Bendžamina lomā – Aleksandrs Bricis. Lomās – Elizabete Milta, Krists Jēkabsons, Santa Breikša, Inese Pudža, Edijs Klievēns, Reinis Suhanovs, Matīss Kučinskis. Tuvākās izrādes datums – 4. maijs.

Izrādes radošajā komandā ir scenogrāfe un kostīmu māksliniece Līga Zepa, gaismu mākslinieks Niks Cipruss, režisora asistents Rūdolfs Sprukulis. Izrādi producē LKA Radošās darbības centrs, izpildproducente – Anete Mārtuža.

Biļetes uz maija izrādēm pieejamas platformā www.ticketshop.lv, biļešu cenas – 18.00 eiro un 9 eiro (skolēniem, studentiem, pensionāriem, personām ar invaliditāti).

Informācija par jūnija izrāžu biļešu tirdzniecību tiks publicēta maija otrajā pusē Latvijas Kultūras akadēmijas un LKA teātra mājas Zirgu pasts mājaslapās un sociālo tīklu profilos.

Izrādēs smēķē, tiek izmantota necenzēta leksika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja