Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas Radio bigbends un amerikāņu trombonists Māršals Džilkss uzstāsies divos koncertos Rīgas cirkā

VSIA Latvijas koncerti aicina divos koncertos jaunatklātajā Rīgas cirka arēnā baudīt Latvijas Radio bigbenda un amerikāņu trombonista, vairāku Grammy balvu nominanta Māršala Džilksa (Marshall Gilkes) muzikālo sadarbību. Kā arī 10. maijā cirka jauno koncertflīģeli ieskandinās neviens cits kā pats Maestro Raimonds Pauls.

“Amerikas vadošais trombonists un muzikāls hameleons, kurš spēj pielāgot savu skaņu jebkurai situācijai,” tā par Māršalu Džilksu (Marshall Gilkes) saka džeza mūzikas apskatnieki, fani un klausītāji. Koncertprogrammā izskanēs skaņdarbi no tādām Džilksa programmām kā Life songs, Always forward, Brassology, Köln.

Maršals Džilkss ir Grammy balvas nominants, amerikāņu trombonists un komponists, kurš guvis atpazīstamību kā izcils un daudzpusīgs džeza mūziķis. Studējis Džuljarda mūzikas skolā pie pasaulē labākajiem mūzikas pedagogiem, kā arī bijis Thelonius Monk starptautiskā džeza mūziķu konkursa finālists. Viņa atšķirīgais skanējums un novatoriskā pieeja trombonam ir padarījuši viņu par pieprasītu izpildītāju gan uz tradicionālās, gan mūsdienu džeza skatuves. Džilkss ir koncertējis un sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā Marija Šneidere (Maria Schneider), Edmars Kastaņeda (Edmar Castañeda), Vanguard džeza orķestri, Djūka Elingtona džeza orķestri un daudziem citiem, tā apliecinot savu virtuozitāti un daudzpusīgumu. Šobrīd Džilkss arī spēlē trombonu pasaulslavenā WDR bigbenda pamatsastāvā

Māršals Džilkss ir džeza mūzikas evolūcijas virzītājspēks, apvienojot savu izjusto un dvēselisko trombona spēli ar apņēmību sasniegt visaugstāko māksliniecisko izcilību.

Rīgas cirks ir vienīgā pastāvīgā cirka ēka Baltijā un viena no pirmajām Eiropā. 2024. gada 20. martā ar plašu performanču un cirka izrāžu klāstu tika atklāta nule kā renovētā Rīgas cirka arēna, kurā, cita starpā, atrodas arī jaunais koncertflīģelis, ko 10. maijā atklās un ieskandinās Maestro Raimonds Pauls.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja