Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta Pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada pasaules čempionātā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Aizvadītajā nedēļā Toms Skujiņš nopelnīja UCI Pasaules ranga punktus divos velobraucienos – “La Flèche Wallonne” (12. vieta un 48 UCI punkti), kā arī “Liege – Bastogne – Liege (48. vieta un 15 UCI punkti). Šobrīd “Lidl – Trek” braucējs, kurš aizvadījis karjeras līdz šim sekmīgāko pavasara cēlienu, nedaudz ievelk elpu dzimtajā ārēs, lai ar jaunu sparu atgrieztos sacensību apritē uz vasaras cēlienu.

Aktuālajā UCI Pasaules rangā, kas tiek atjaunots reizi nedēļā, Toms Skujiņš veicis kāpumu par trīs vietām. Latvietis šobrīd 3329 rangā iekļuvušo sportistu vidū ieņem 28. vietu. Šis ir jauns karjeras rekords Tomam un viens no lielākajiem panākumiem starp visiem mūsu valsts riteņbraucējiem kopš neatkarības atjaunošanas. Gada griezumā Skujiņš pratis nopelnīt 1863 punktus. Viņš zemāk atbīdījis tādus vīrus kā “Tour de France” eksčempionu Geraintu Tomasu un vienu no Francijas izlases līderiem Tibo Pino.

Līderis joprojām ir Tadejs Pogačars. Slovēnis savu atrāvienu pret smagu traumu guvušo dāni Jonasu Vingegārdu palielināja par 800 punktiem pēc uzvaras “Liege – Bastogne – Liege”. Tadejam šobrīd ir 6558, bet Jonasam 5970 punkti. TOP 3 noslēdz vēl viens Basku tūrē kritienu piedzīvojušais riteņbraucējs Remko Evenpūls (4897).

No citiem Latvijas riteņbraucējiem ranga TOP300 atrodas arī Krists Neilands, kuram 269. vieta (348 punkti) un Emīls Liepiņš, ieņemot 299. vietu (312 punkti).

Nāciju rangā iekļuvušas 124 valstis. Latvijas vīri kopā sakrājuši 2879 punktus. Tas jau ilgāku laika periodu ļauj saglabāt ļoti cienījamo 23. vietu. Līdz 22. vietai, kur šobrīd atrodas Kanāda, mūsu riteņbraucēju šķir 269 punktu.

Latvijai aiz muguras atrodas Eritreja (2674), Polija (2642) un Čehija (1836). Igaunija šobrīd ir 37. vietā (1090), bet Lietuva ir 56. (585).

Mūsu vīri ar šo rezultātu nāciju rangā gaidāmajā pasaules čempionātā, kas septembra beigās norisināsies Šveices pilsētā Cīrihē, varētu startēt ar četriem sportistiem grupas brauciena sacensībās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi