Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, kas iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, vēsta AFP.

Biļešu sistēma ieviesta centienos panākt, lai tūristi pilsētā ierodas «klusākos periodos», mazinot neērtības, ko 50 tūkstošu iedzīvotāju pilsētai rada tūristu pūļi. To, vai tūristi iegādājušies biļetes, atsevišķās tūristu vidū populārākajās pilsētas vietās kontrolēs īpaši inspektori.

Venēcija ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem pasaulē. 2022. gadā tās vēsturiskajā centrā vismaz vienu nakti pavadīja 3,2 miljoni tūristu. Taču vēl tūkstošiem ierodas tikai uz vienu dienu, pārsvarā nokāpjot no kruīzu kuģiem, lai apskatītu tādas vietas kā Svētā Marka laukums un Rialto tilts. Tieši šo tūristu dēļ tiek ieviestas biļetes, lai mudinātu viņus ierasties mazāk populāros laika periodos, tā "izretinot" pūļus. Šajā gadā noteikti 29 datumi, kuros spēkā būs dienas biļešu sistēma, – pārsvarā tās ir nedēļas nogales no maija līdz jūlijam.

Šo eksperimentu noteikti vēros citas vietas pasaulē, piemēram, Spānijas Kanāriju salās, kas nespēj tikt galā ar tūristu pūļiem, kuri palīdz attīstīt vietējo ekonomiku, bet vienlaikus rada neērtības vietējiem iedzīvotājiem, postoši ietekmē trauslās ekosistēmas un vēsturiskos objektus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits