Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Zemnieku saeima: Patlaban Latvijā sējumus apdrošina aptuveni 30% saimniecību

Patlaban Latvijā sējumus apdrošina aptuveni 30% saimniecību, aģentūrai LETA pauda biedrības Zemnieku saeima valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

"Pēdējie gadi ir parādījuši, ka laikapstākļu radītie riski sējumiem kļūst arvien neparedzamāki. Piemēram, tāda lielgraudu krusa, kādu piedzīvojām pagājušajā vasarā, Latvijā nebija redzēta simts gadus," skaidro Lazdiņš, piebilstot, ka, neskatoties uz neparedzamiem laika apstākļiem, savus sējumus apdrošina vien aptuveni 30% saimniecību.

Viņš arī uzsver, ka nav pareizi paļauties un cerēt uz valsts nodrošinātām kompensācijām, ja saimniekam katram pašam ir iespējams savus sējumus apdrošināt. "Tie lauksaimnieki, kas neapdrošinās, spēlē azartspēli ar ļoti augstu likmi, jo nereti uz spēles ir visas saimniecības nākotne," bilst Lazdiņš.

Biedrībā arī norāda, ka, lai gan nepastāvīgie laikapstākļi ziemā zaudējumus rada gandrīz ik gadu, pērn un šogad sasniegts augstākais atlīdzību slieksnis kopš 2014.gada, kad izsala 90% visu ziemāju visā Latvijas teritorijā.

Ņemot vērā, ka ziemošanas apstākļu radītos zaudējumus lauksaimnieki var pieteikt līdz 30.aprīlim, zaudējumu atlīdzību summa vēl var pieaugt, atzīmē biedrībā.

Biedrība "Zemnieku saeima" ir lauksaimnieku organizācija, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības biedri ir 800 mazu un lielu saimniecību no visas Latvijas. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas